Loading...
Menu

Miten tuulimylly korjataan nro 2, 3 ja 4 – saaristolaismyllyn korjaaminen

Home / Vanhat tuulimyllyt / Miten tuulimylly korjataan nro 2, 3 ja 4 – saaristolaismyllyn korjaaminen

Tuulimyllyjä voi kunnostaa monella tavalla, mutta jotta niiden kulttuurihistoriallinen arvo säilyisi, on tärkeää olla vaihtamatta toimivia osia, tärkeää on myös käyttää valikoitua puumateriaalia ja noudattaa perinteisiä työmenetelmiä sekä samantapaisten vanhojen myllyjen alkuperäisiä yksityiskohtia niissä tapauksissa, joissa edellinen korjaus on epäonnistunut. Raportit 2, 3 ja 4 Västergårdin myllyltä Tennäsissä Paraisilla kuvaavat, mitä joidenkin tärkeiden rakennusosien korjaustyö sisältää erityisesti saariston ja maamme lounaisrannikon jalkamyllyissä. Kuitenkin useimpia periaatteita voi noudattaa niissäkin jalkamyllyissä, joissa on toisenlainen rakenne. Ohjeet kuvattujen rakennusosien huoltamiselle täydentävät esityksiä, jotka on suunnattu sekä saaristolaismyllyjen omistajille että niiden korjaajille.

Saaristolaismyllyn jalustan uusiminen; MITEN TUULIMYLLY KORJATAAN /nro 2; Kirsti Horn 15.1.2021 (PDF /15 MB) … myllyrakennusmestari Peter Karlsson johtaa Västergårdin myllyaitan nostoa Paraisilla ja aloittaa sitten peruskorjauksen perustuksista. Teksti ja valokuvat: Kirsti Horn.

Saaristolaismyllyn rakenteen ja koneen korjauksia; MITEN TUULIMYLLY KORJATAAN /nro 3; Kirsti Horn 15.1.2021 (PDF, 8 MB) … myllyaitan alapohjan rakenteiden korjaus ja siipiakselin vaihto uuteen. Myllyrakennusmestari Peter Karlsson asentaa verstaallaan valmistamia osia Västergårdin myllyyn. Teksti ja valokuvat: Kirsti Horn.

Saaristolaismyllyn siipien uusiminen; MITEN TUULIMYLLY KORJATAAN /nro 4; Kirsti Horn 15.1.2021 (PDF, 18 MB) … myllyrakennusmestari Peter Karlssonin valmistamat siivet kruunaavat Västergårdin pihapiirin Tennäsissä Paraisilla. Teksti ja valokuvat: Kirsti Horn.